Racen voor het goede doel

m1mywidb4nh3Er wordt in Nederland ieder jaar heel wat afgeracet voor het goede doel. Zo zijn er races met de voetenwagen, de fiets, badeendjes, drakenboten, vogels, en ja, zelfs met auto’s. En in die laatstgenoemde races zijn wij hier natuurlijk het meest geïnteresseerd. Er zijn in Nederland op dit moment twee race-evenementen voor het goede doel met aandacht voor 4×4.

 

De 4×4 Wintertrail

De 4×4 Wintertrail wordt ieder jaar georganiseerd door de Rotaryclub Oldebroek en het is een evenement waar de hele familie een dagje kan genieten van de rallysport en auto’s met vierwielaandrijving. Er worden demonstraties gegeven en er kan worden meegereden met rally- en/of terreinwagens om zelf te ervaren hoe het is om met hoge snelheid te blubberen door de modder. Hoe de 4×4 Wintertrail er dit jaar uit zal zien is nog niet bekend, maar als het ook maar enigszins in de buurt van de 2012-editie we=et te komen, waarop zelfs een Dakar-truck aanwezig was, dan wordt het een waar feest en spektabel. De 4×4 Wintertrail 2013 zal waarschijnlijk in december plaatsvinden en de opbrengst zal vermoedelijk voor de helft naar goede doelen in de omgeving Oldebroek gaan en voor de helft naar internationale goede doelen.

De HeartRace

Een ander groot race-evenement voor het goede doel is de HeartRace die op 28 augustus van dit jaar zal plaatsvinden op het circuit van Zandvoort. Mensen die naar de HeartRace gaan kunnen genieten van een (hopelijk) spannende race, er kan worden meegereden in een van de auto’s en iedereen mag op de foto met de auto’s die meedoen aan de verschillende events op het circuit. Daarnaast wordt er voor de 4×4 liefhebbers – en zeg nou zelf, wie is dat niet? – een speciale 4×4 demonstratie gegeven door de Nederlandse Landmacht. De HeartRace 2013 wordt georganiseerd door Stichting HeartBeat in samenwerking met Hartrijden.nl en met de opbrengst worden activiteiten georganiseerd voor gezinnen waarin kinderen te maken met hartproblemen.