Aandeel auto’s met vierwielaandrijving zal groeien

Aandeel auto’s met vierwielaandrijving zal groeien

Wie het autonieuws goed bijhoudt zal het zonder twijfel zijn opgevallen dat er steeds meer auto’s in uitvoeringen met vierwielaandrijving komen. Het is echter moeilijk om cijfers te vinden over het percentage auto’s dat met vierwielaandrijving wordt verkocht.

Waarschijnlijk zal het op dit moment echter nog niet zo hoog zijn. In de meeste gevallen zijn alleen de duurdere modellen uitgerust met vierwielaandrijving en het merendeel van de Nederlanders wil toch graag een betaalbare auto. Daarnaast zal de brandstofefficiëntie van een auto met vierwielaandrijving minder goed zijn en ook dat zal de Nederlander dus raken in de portemonnee.

Toch denkt Jim Vurpillar, wereldwijd directeur marketing van Cadillac, dat er in de toekomst steeds meer auto’s met vierwielaandrijving worden verkocht. Hij schat dat over 2 jaar ongeveer 30 procent van de auto’s die in Amerika worden verkocht is uitgerust met vierwielaandrijving. Hoewel Amerikanen natuurlijk wat minder moeite hebben met het uitgeven van geld en de markt niet helemaal vergelijkbaar is, is het niet ondenkbaar dat Europa deze trend zal volgen.

Auto’s met vierwielaandrijving zijn namelijk wel veiliger en hebben meer grip en dat zijn voordelen die de verkeersveiligheid ten goede komen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat organisaties als de ANWB een push naar auto’s met vierwielaandrijving zouden ondersteunen. Als er ook nog kleine verbeteringen wat betreft brandstofverbruik worden gemaakt is het niet eens zo’n gekke gedachte.